Tűzeső - Heuchera "Black Taffeta'

Tűzeső - Heuchera "Black Taffeta'
Tűzeső - Heuchera "Black Taffeta'
Tűzeső - Heuchera "Black Taffeta'
Tűzeső - Heuchera "Black Taffeta'

A heucherák szívósságuk, színük és állaguk miatt hihetetlen kerti növények, amelyek „egész évben” jól néznek ki, és az éghajlati viszonyok széles skáláját tolerálják a mély déli hidegtől egészen a forró és párás „tél nélküli északig”. A Heuchera 'Black Taffeta' selymes fekete lombozatot kínál, amely mélyen fodros és texturált. 

A heucherák (tűzeső) a félárnyékos körülményeket részesítik előnyben, és akkor nőnek a legjobban, ha védik a délutáni napfénytől. Minél sötétebb a lombozat, általában annál jobban bírja a napfényt, így a „Black Taffeta” várhatóan jobban tűri a napfényt, mint a legtöbb. Tűri a szárazságot és a szélsőséges téli időjárást. Kerülje a túlöntözést vagy a beáztatott talajokat, biztosítson jó vízelvezetést, mint minden Heuchera esetében. Ügyeljen arra, hogy ültetéskor ne temesse el a Heuchera koronáját. Időnként öntözze és táplálja lassú felszabadulású műtrágyával.

A heucherák álltalában: 

Az idők folyamán számtalan változatát nemesítették ki, s ezen változatok nagy változékonyságot mutatnak mind levélszín, mind minta, mind pedig levélforma tekintetében. Karéjos, kerekded levelei ennek megfelelően lehetnek sötét-bordók, bronzosak, vörösek, narancssárgák, ezüstösek, vagy akár zöldek, sárgászöldek is.

Levelei télen is a növényen maradnak, és szép színfoltot adnak az amúgy kopárabb időszakban is. Késő ősszel a fagyok beállta elött ajánlott jól beöntözni, mert így jobban bírja a telet, és szebb marad. Nagy hidegben visszafagyhat, ilyenkor 5-8 cm vastagon avarral takarhatod. Kora tavasszal  legalább a sérült és elhalt leveleket, hajtásokat ajánlott levágni.

A tűzeső virágzása általában a késő tavasz és a kora nyár időszakára esik. A növény leveleinek dús szőnyege fölött viszonylag magas, kecses, 50-60 cm magas szárakon nyílnak a laza bugákba tömörülő piros, rózsaszínű vagy fehér, apró, harang alakú virágok. Vágott virágnak is alkalmas, amelyet elsősorban csokorlazítóként használhatunk. Nyár végi, őszi másodvirágzása gyakori jelenség.

A tűzeső környezeti igényei:

Félárnyékos fekvést, kellően nedves, jó vízelvezetésű talajt igényel.  Általában elmondhatjuk, hogy kifejezetten igénytelen, különösebb gondozást nem igénylő növény. Betegségekkel és kártevőkkel szemben ellenálló.

Évelőágyások, szegélyek, sziklakertek hálás dísznövénye, annál is inkább, mert nemcsak napos, hanem félárnyékos helyekre is bátran ültethetjük. Napos helyen tartva különös gonddal ügylejünk az öntözésre. Egyes változatok esetén a tartósan tűző nap károsíthatja a növény leveleit. Virágai akkor nyílnak hosszan és tömegesen, ha rendszeresen eltávolítjuk az elnyílt virágokat hordozó virágszárakat.  Tőosztással vagy magról szaporítható.

 

A növény magassága és elterjedése szezonális, ezért cserépméret szerint soroljuk fel, nem pedig meghatározott növényméret szerint. A szállított növény magassága és kiterjedése az évszaktól függően változik, vagyis a képek csak tájékoztató jellegűek.

A növényeket évszaknak megfelelő állpotban szállítjuk 2L -es kertészeti konténerben

2 000 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

Kérjük a lentiek figyelembevételét!

Feltüntetett képek:

A növények feltüntetett képei illusztrációk! Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
1,5 kg/db
Webáruház készítés