Silver Lining kúszóhortenzia - Hydrangea anomala petiolaris

-15%
Silver Lining kúszóhortenzia - Hydrangea anomala petiolaris
Silver Lining kúszóhortenzia - Hydrangea anomala petiolaris
Silver Lining kúszóhortenzia - Hydrangea anomala petiolaris
Silver Lining kúszóhortenzia - Hydrangea anomala petiolaris

kúszó hortenzia (Hydrangea anomala subsp. petiolaris) Észak- és Kelet-Ázsia erdeiben őshonos.Különlegessége, hogy ez a hortenzia nem egy bokor lesz, hanem a borostyánhoz, iszalaghoz hasonlóan egy kúszónövény. Egy növény fajtától függően akár akár 5-10 méter magasra is felkapaszkodhat,  ami alkalmassá teszi nagy felületek befuttatására.  Léggyökerekkel kapaszkodik, így kiválóan alkalmas különböző falfelületek befuttatására. Az ültetés utáni első években lassabban fejlődik, majd kimondottan gyors növekedésű. Június-július hónapokban hozza kicsiny, fehér, illatos virágokból álló lapos bogernyő-virágzatát. Levélzete sötétzöld, fogazott szélű.

  • Növény alakja, mérete: Kúszónövény, ami fal vagy támrendszer mellet 4-5 méter magasságot érhet el, de ültethetjük talajtakaróként is.
  • Levél: Lombhullató. Sötétzöld leveleinek széle ezüstfehér színű. 
  • Virág:  Egyszerű, fehér, illatos  virágokból álló bogernyővirágzatát június-júliusban hozza.
  • Termés: Jelentéktelen
  • Ültetési hely: Napos- félárnyékos. Jó vízáteresztő, humuszban gazdag talaj. A meszes talajt nem szereti. Sekélyen gyökeresedik.
  • Télállóság:  -25 C.
  • Gondozás: Nem igényel különleges gondozást.
  • 50 cm

A növény magassága és elterjedése szezonális, ezért cserépméret szerint soroljuk fel, nem pedig meghatározott növényméret szerint. A szállított növény magassága és kiterjedése az évszaktól függően változik, vagyis a képek csak tájékoztató jellegűek.

A növényeket évszaknak megfelelő állpotban szállítjuk 2 L-es kertészeti konténerben.

4 990 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 250 Ft
Kezdete: 2022.11.14   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

Kérjük a lentiek figyelembevételét!

Feltüntetett képek:

A növények feltüntetett képei illusztrációk! Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
500 g/db
Webáruház készítés