Sétányrózsa - Lantana camara

Sétányrózsa  - Lantana camara
Sétányrózsa  - Lantana camara
Sétányrózsa  - Lantana camara
Sétányrózsa  - Lantana camara

Sétányrózsa - Lantana camara tulajdonságai:

Ismert fás és bokros változata is, mindkettőnek kialakítható, többnyire egy-két méter magasra növő díszcserje. Erőteljes gyökérzete gyorsan fejlődik, metszéssel formára alakítható, karcsú ágrendszerének köszönhetően. Jól társítható a muskátlival, petúniával és más vasfűfélékkel, jól mutat erkélyen, kertben egyaránt.

A növény sötétzöld levelei közvetlenül a sudár ágak mentén nőnek, melyeken átellenes, egyesével álló redőzött, hosszúkás alakúak. A hajtások és a levelek is szőrösek. A verbénához hasonló domború virágzatok a hajtáscsúcsokon fejlődnek és tavasztól késő őszig nyílnak, mindegyik virág aprócsöves és központi szemes. A virágokat a méhek és a pillangók nagyon kedvelik, mivel a levelek és a virágok is citrom illatot árasztanak. A virágok színe között megtalálható a sárga, a narancssárga, a vörös, a fehér és a rózsaszín változat is. Ezek a színek színváltásra képesek, látványuk lenyűgöző.

Ültetése és gondozása:

A sétányrózsa egy aránylag könnyen nevelhető dísznövény, még kezdő kertészkedők is bátran próbálkozhatnak ültetésével. A növény nevelhető edényben, cserépben, szabadban tartva. A növény teleltetéséről gondoskodni kell, mivel érzékeny a fagyra, télen is szüksége van tíz-tizenöt fokos melegre. Télen is biztosítsunk számára világos, lehetőleg napfényes helyet, mivel leveleit ekkor sem hullajtja le. Szárait visszavágva teleltetjük a sötét helyen is, tavasszal újra hajt. Öntözni télen csak nagyon ritkán kell.

Talajban nem válogat, fejlődik a talaj szerkezetétől függetlenül, de a tápanyagban gazdag dús környezetben szebben, gazdagabban virágzik. A talaj jó vízáteresztő legyen és pangó víz ne álljon a növény alatt.

A közvetlen tűző naptól védeni kell, félárnyékos helyen kevésbé virágzik. Öntözése rendszeres legyen mivel nagy a vízigénye, de földjét két öntözés között hagyjuk kiszáradni. Jól tűri a szárazságot, de olyankor a virágok száma kevesebb lesz. Az elszáradt virágokat nyáron folyamatosan távolítsuk el a növényről, serkentve ezzel a folyamatos virágzásra.

1 200 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Hasonló termékek
Webáruház készítés