Rózsaszín virágú tulipánfa/liliomfa - Magnolia 'Galaxy'

Rózsaszín virágú tulipánfa/liliomfa - Magnolia 'Galaxy'
Rózsaszín virágú tulipánfa/liliomfa - Magnolia 'Galaxy'
Rózsaszín virágú tulipánfa/liliomfa - Magnolia 'Galaxy'
Rózsaszín virágú tulipánfa/liliomfa - Magnolia 'Galaxy'

Jellemzés: A magnólia, liliomfa vagy tulipánfa, bármelyik névvel is illetjük, biztosak lehetünk abban, hogy nagyméretű virágainak köszönhetően a tavaszi időszak egyik leglátványosabb növényei közé tartozik. Díszfaként tekintünk rájuk, de mivel bizonyos fajták a talajszint felett ágaznak el így cserjeként is kezelhetjük őket. Mivel rovarbeporzású növények így a szirmok vastagok, kissé érdes felületűek.

A Magnolia ’Galaxy’ egy kifejezetten nagy méretet elérő díszfa, melynek végleges magassága akár 8 méter is lehet. Alakja gúla. Ezt szem előtt tartva keressünk neki helyet kertünkben. Kiváló lehet szoliterként, de társításban is helyet kaphat örökzöldek, hortenziák között. Jó társai lehetnek az árnyékliliomok is.

Virágai hatalmasak (10 cm), rózsaszínűek, felállóak és nagyon illatosak. Lombfakadás előtt nyílik. Télálló. Két-három héttel később kezd virágozni, mint sok más magnólia elkerülve ezzel a késő tavaszi fagykárokat. Mivel a fa kifejlett korára egész nagy termetű, így bátran alkalmazhatunk kis-, vagy közepes méretű örökzöldeket is társításban.

Habitus: Fa termetű, 5-8 méter kifejlett magasságú, lombhullató liliomfa.

Virág: Még lombfakadás előtt virágzik (április-május). Nagy, illatos, rózsaszín virágai felfelé állók, harang alakúak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag, savanyú talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, így napos és félárnyékos helyre egyaránt telepíthető.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, hosszú aszályos időszakban öntözést igényel.

Telepítés és gondozás: A telepítés helyéül szélvédett helyet válasszunk, ahol a reggeli nap nem éri, ezzel elkerülhető, hogy az esetlegesen megfagyott virágok megbarnuljanak és elveszítsék díszítő értéküket. A kiültetés helyét jól válasszuk meg, mivel az átültetést nem tolerálja a növény.

Talaját megfelelően készítsük elő, ássuk fel és trágyázzuk, bizonyosodjunk meg róla, hogy talajunk nem erősen meszes, mivel meszes talajon nem fejlődnek megfelelően a növényeink. A telepítést követően a csapadékviszonyoknak megfelelően öntözzük növényünket. A telepítést követő 2-3 évben téli takarást igényel.

Ha túl sűrű az ágrendszere, a virágzást követően alakítsuk a koronát.

Mérete: 2-3 literes cserépben, 40-60 cm magas növény.

 

Növényeket évszaknak megfelelő állapotban szállítjuk!

4 990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Hasonló termékek
Webáruház készítés