Piros Málna- Rubus " Malling Promise"

Piros Málna- Rubus " Malling Promise"
Piros Málna- Rubus " Malling Promise"
Piros Málna- Rubus " Malling Promise"
Piros Málna- Rubus " Malling Promise"

A málna fajták közös jellemzője, hogy önbeporzóak és gyökérsarjakkal gyorsan szaporodnak továbbá lombhullató félcserjék. 

A fajta erőteljes növekedésű, egyszer termő, így metszési munkálatai nagyobb odafigyelést igényelnek. Sarjakról könnyen megújul. Rendszeresen és bőven terem, igen kedvelt fajta. Betegség ellenállóképessége jó.

Termése éretten sötétpiros színű, kúpos, igen nagyméretű (3 g), lédús, illatos, közepesen kemény, íze édes, zamatos, aromás. Alkalmas friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra egyaránt.

Érésidő: Június vége-Július közepe

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára. A pangó vizet és a talaj kiszáradását nem tolerálja.

Fény- és hőigény: Közepes fényigényű növény, szélvédett, napos, félárnyékos fekvésben fejlődik a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a terméskötés időszakában igényel öntözést.

Ültetési idő: Szabadgyökerű növényeket március-április, valamint október-november, míg konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük.

Gondozás: A ’Malling Promise’ az egyszer termő málnák közé tartozik, így a kétszer termő (folytontermő) fajtákhoz képest metszése eltérő. A téli vagy ritkító metszés során a korábbi évben letermett vesszőket a talaj felett metsszük ki, továbbá a gyenge fejlődésű fiatal hajtásokat is távolítsuk el.

Fontos, hogy egy tövön 2-3 hajtást hagyjunk meg, ennél több nem adna megfelelő mennyiségű termést. A nyári metszés során a letermett kétéves termővesszőket távolítjuk el, ezt közvetlenül a betakarítás után végezzük el.

A növény magassága és elterjedése szezonális, ezért cserépméret szerint soroljuk fel, nem pedig meghatározott növényméret szerint. A szállított növény magassága és kiterjedése az évszaktól függően változik, vagyis a képek csak tájékoztató jellegűek.

A növényeket évszaknak megfelelő állpotban szállítjuk 1-2 L-es kertészeti konténerben.

3 500 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Hasonló termékek
Webáruház készítés