Óriás margitvirág - Leucanthemum maximum

Óriás margitvirág - Leucanthemum maximum
Óriás margitvirág - Leucanthemum maximum
Óriás margitvirág - Leucanthemum maximum
Óriás margitvirág - Leucanthemum maximum
Óriás margitvirág - Leucanthemum maximum
Óriás margitvirág - Leucanthemum maximum

A margaréta vagy óriás margitvirág (Leucanthemum maximum; Chrysanthemum maximum) erőteljes növekedésű, terjedő tövű közepes termetű évelő növény, mely jól mutat más virágok társaságában, vegyes virágágyásba ültetve, és vágott virágnak is kitűnő.

Levélzetét tojásdad vagy lándzsa alakú hosszúkás sötétzöld árnyalatú, fényes, fogazott szélű levelek alkotják. Hófehér színű, sárga közepű virágai a hosszú, vékony szárakon a nyár első felében nyílnak.

A margaréta napos, világos, félárnyékos helyen, lazább szerkezetű, humuszban gazdag talajba ültetve fejlődik legszebben. Rendszeres, mérsékelt öntözést igényel, tartósan száraz időszakokban bővebben öntözzük.

Néhány évente érdemes tőosztással megfiatalítani, így évről évre sok virággal örvendeztet meg minket. A tőosztást a virágzási időszak előtt tavasszal, vagy ősszel végezzük el.

Szaporítani is ezzel a módszerrel tudjuk legegyszerűbben, de magról is szaporítható. Kártevőkre és betegségekre nem érzékeny.

A növény magassága és elterjedése szezonális, ezért cserépméret szerint soroljuk fel, nem pedig meghatározott növényméret szerint. A szállított növény magassága és kiterjedése az évszaktól függően változik, vagyis a képek csak tájékoztató jellegűek.

A növényeket évszaknak megfelelő állpotban szállítjuk 15 cm-es kertészeti konténerben

2 200 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Részletek

Kérjük a lentiek figyelembevételét!

Feltüntetett képek:

A növények feltüntetett képei illusztrációk! Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Hasonló termékek
Webáruház készítés