Rózsaszín virágú gyertyavirág - Gaura lindheimeri

Rózsaszín virágú gyertyavirág - Gaura lindheimeri
Rózsaszín virágú gyertyavirág - Gaura lindheimeri
Rózsaszín virágú gyertyavirág - Gaura lindheimeri
Rózsaszín virágú gyertyavirág - Gaura lindheimeri

Tavasz közepétől őszig virágzik, hosszú vékony száron fehér vagy rózsaszín virágokkal. Jó nektártermelő, méhek és pillangók szívesen látogatják.

A ligetszépefélék családjába tartozó virág elragadó színével magához vonzza a tekintetet. Nagy kerek bokorrá alakul az év végére. Lombhullató, karógyökerű évelő, de gyakran egynyáriként használják. Levele lándzsa alakú, keskeny. Gyors növekedésű 60-120 cm magas lesz.

Lehet bujtással tavasszal, vagy tőosztással ősszel, de így nehéz, mert vaskos karógyökere van. Karógyökere miatt mélyrétegű talajt igényel. Bár tűri a szárazságot, legjobban tápdús, jó vízáteresztő, de üde talajban a legszebb. Jól tűri a meszes, és az agyagos talajt is. A túl nedves talaj gyökérrothadást okoz.

Napsütéses, vagy félárnyékos helyre való. Jó fagytűrő, de csak a földalatti része. Gondozása a hervadt virágszár kivágásából áll, akkor többször virágzik. Tél végén érdemes a levélpárnát és a száraz szárakat a föld színe fölött kivágni. Tavasszal ügyelni kell az elszóródott magokból kikelt kis növényekre. Nagy edényben is nevelhető.

 

A növény magassága és elterjedése szezonális, ezért cserépméret szerint soroljuk fel, nem pedig meghatározott növényméret szerint. A szállított növény magassága és kiterjedése az évszaktól függően változik, vagyis a képek csak tájékoztató jellegűek.

A növényeket évszaknak megfelelő állpotban szállítjuk 2 L-es kertészeti konténerben.

1 800 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

Kérjük a lentiek figyelembevételét!

Feltüntetett képek:

A növények feltüntetett képei illusztrációk! Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
1,5 kg/db
Webáruház készítés