Dalmát Harangvirág - Campanula

Dalmát Harangvirág - Campanula
Dalmát Harangvirág - Campanula
Dalmát Harangvirág - Campanula
Dalmát Harangvirág - Campanula

A harangvirág fajták igen változatosak színben és habitusban egyaránt. Közös jellemzőjük a szépségükön túl, hogy nem túl igényesek, könnyen tarthatók.

Nagyon szépen mutatnak a kis csengő alakú virágjaikkal. Kevésbé igényesek, a betegségekkel szemben ellenállóak. Ajánljuk sziklakertbe, kőfalak tetejére, utak szegélyére, tipegő kövek közé, talajtakarásra.

Mérete: 12-es cserép!

Harangvirág fényigénye:

A Campanula a fényt tekintve átlagosnak mondható, hiszen a napos, kissé félárnyékos helyeket kedveli. A tűző napot elviseli, de inkább a szűrt, nem közvetlen fényt szereti.

Hőigénye:

A hőmérsékletet tekintve szintén egyáltalán nincsen igénye. Mivel rengeteg féle helyszínen és éghajlaton előfordul, így a meleget és a hideget, a huzatot is bírja. 6-10 fokon teleltessük át.

Ha kirakjuk kertbe akkor mindenképp tavasszal fagyok elmultával és ősszel az első hidegek előtt vigyük be 6-10 fokos hőmérsékletű helyre.

Campanula vízigénye:

A vízigénye sem túl magas a harangvirágnak, sem túl sok, sem túl kevés víz nem kell számára. Próbáljuk megtalálni azt a megfelelő mennyiséget, amely nem árasztja el, de nem is szárad ki a földje a növénynek. Mind a két véglet károkat okozhat neki, így vigyázzunk vele. Kertben aszályosabb időszakban, lakásban nagyon száraz levegőnél mindenképp növeljük meg ezt a mennyiséget, mint átlagos időben.

Téli időszakban csak mérsékelten öntözzük a növényünk.

Harangvirág tápoldatozása:

A tápoldatozás nem szükséges a harangvirágnál, de nem tiltott. Borzasztóan gyorsan és könnyen tud terjeszkedni, ha egészséges, így ekkor nincs szüksége még plusz tápanyagra. Ha mégis szeretnénk tápoldatozni akkor virágzó vagy balkon növényeknek alkalmas tápoldatot adjunk neki kéthetente a tavaszi-nyári időszakban.

2 100 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Hasonló termékek
Webáruház készítés