Csarab - Calluna Vulgaris - fehér

Csarab - Calluna Vulgaris - fehér

Calluna vulgaris - csarab könnyen gondozható, és rendkívül népszerű a kertészek körében. Alacsony növekedésű növény, amely talajtakarónak is kiváló.  

A csarab egy felálló, illetve elterülő, örökzöld. Szőnyegszerűen terül el. Elágazó szárának kis ágai fölfelé nyúlnak, levelei szorosan egymáshoz simulnak.

csarab egy örökzöld törpe cserje.

Magasság:  20 – 80 cm, néha 1 méteresre is megnő

Calluna vulgaris ültetésének legjobb ideje a nyár végén vagy ősszel. Ideális esetben válasszon napos vagy enyhén félárnyékos helyet a kertben. A csarab a homokos, de humuszos talajt kedveli, mivel a növény számára fontos a jó vízelvezetés; nem tűri jól a bevizesedést és a sűrű talajt. Ezen felül a talajnak savasnak kell lennie.

csarab metszése elengedhetetlen az egészséges növekedés és a bőséges virágzás fenntartásához. Tegye ezt tavasszal, március vagy április környékén, amikor felhős az idő. A tavalyi új hajtások körülbelül a felére vághatók vissza. A növények nem különösebben érzékenyek a metszésre, ezért nagy területeken sövényollóval vagy bozótvágóval is elvégezhető.

Általánosságban elmondható, hogy a calluna hanga hidegtűrő növény. A hanganövényeket azonban még az első telük előtt talajtakarni kell, mivel szívósságuk még nem fejlődött ki teljesen. Az első év után a fagyos hőmérséklet már nem károsítja a Calluna vulgaris -t . A téli időszakban is elengedhetetlen a megfelelő nedvesség biztosítása a növényekben, különösen, ha nem esett vagy havazott, mert a téli aszály maradandó károkat okozhat. Enyhe napokon érdemes öntözni a csarabot.

Sem a hanga virágai, sem levelei nem mérgezőek a macskákra, kutyákra vagy emberekre.

A növény magassága és elterjedése szezonális, ezért cserépméret szerint soroljuk fel, nem pedig meghatározott növényméret szerint. A szállított növény magassága és kiterjedése az évszaktól függően változik, vagyis a képek csak tájékoztató jellegűek.

A növényeket évszaknak megfelelő állpotban szállítjuk 12-15 cm-es kertészeti konténerben.

1 600 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Részletek

Kérjük a lentiek figyelembevételét!

Feltüntetett képek:

A növények feltüntetett képei illusztrációk! Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Hasonló termékek
Webáruház készítés