Citrom illatú kefevirág - Callistemon citrinus

Citrom illatú kefevirág - Callistemon citrinus
Citrom illatú kefevirág - Callistemon citrinus
Citrom illatú kefevirág - Callistemon citrinus
Citrom illatú kefevirág - Callistemon citrinus
Citrom illatú kefevirág - Callistemon citrinus
Citrom illatú kefevirág - Callistemon citrinus

A citromillatu kefevirág levelei változatosak, egyszerűek, lándzsa alakúak vagy ellipszis alakúak, körülbelül 7 x 2 cm hosszúak, szerkezetük sima és bőrszerű. A fiatal levelek selymes textúrájúak, rózsaszínesek vagy pirosak lehetnek. A kefevirág sajátos jelzője és a citromillatú üvegmosó közismert elnevezése ellenére a levelek nem túl erős illatúak, és csak összetörve bocsátanak ki gyenge citrusos illatot.

Feltűnő vörös virágzata, „kefék” (innen a közönséges elnevezés) formájában, amelyekben a „sörték” valójában porzók. A csúcsrügyek továbbra is leveles részeket növesztenek, aminek eredményeként az ágak felváltva váltakoznak a leveles és virágos szakaszok között.

Nagy bokortól kis fáig, körülbelül 7-8 méter magasra nőhetnek, származási helyén valamivel több mint egy évtized alatt. Hazánkban ennél jóval kisebbek maradnak. Barnásszürke kérge van, amely az életkorral egyre repedezettebbé válik.

Kedveli a jó vízelvezetésű, homokos, tőzeges talajokat, rendszeres öntözéssel, de túléli a rossz talajokat is, ritka öntözés mellett is. Részleges vagy teljes napsütést igényel. Magról és dugványról szaporodik.

A kefevirág teleltetése:

Ha ezt a növényt választjuk mediterrán hangulatú kertünk díszéül, akkor számolnunk kell azzal, hogy hazai időjárás mellett teleltetést igényel.

Jó hír, hogy teleltetése semmivel sem nehezebb, vagy másabb, mint a legtöbb dézsás növényé. A fagyok beköszönte előtt, vigyük védett kb. 10 C hőmérsékletű, világos, szellős helyre, a tél folyamán pedig csak ritkán öntözzük, épp csak annyira, hogy ne száradjon ki teljesen a földje.

A növény magassága és elterjedése szezonális, ezért cserépméret szerint soroljuk fel, nem pedig meghatározott növényméret szerint. A szállított növény magassága és kiterjedése az évszaktól függően változik, vagyis a képek csak tájékoztató jellegűek.

A növényeket évszaknak megfelelő állpotban szállítjuk 2 L -es kertészeti konténerben.

4 500 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Részletek

Kérjük a lentiek figyelembevételét!

Feltüntetett képek:

A növények feltüntetett képei illusztrációk! Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Hasonló termékek
Webáruház készítés