Buxus

Buxus
Buxus
Buxus
Buxus

A puszpáng mindig is kedvelt kerti bokornak számított, egy idő óta azonban egyre gyakrabban látni teraszokon, nagyméretű dézsába, ládába, sőt még cserépbe ültetve is.

Cserépméret: 26-os!

A puszpáng nyírása és szaporítása:

A formára nyírás legalkalmasabb időszaka a tavasz. Aki még soha nem csinált ilyesmit, először egyenes formákkal, például piramissal próbálkozzon. A sokak által kedvelt gömb alakzat inkább gyakorlott hobbikertészeknek való.

A nyíráskor leeső növényrészeket felhasználhatjuk a szaporításhoz, amelyet szintén tavasszal a legjobb elvégezni, jóllehet az augusztus-szeptemberben levágott és földbe tűzött hajtáscsúcsok is meggyökeresednek. A folyamat hosszú időt vehet igénybe, ezért némi türelem szükséges. Érdemes egyszerre több hajtást gyökereztetni.

A puszpáng gondozása, igényei:

Jóllehet lassan nő, magassága az egy métert is elérheti. Ovális, bőrnemű, sötétzölden fénylő levelei 2-3 cm hosszúak. Visszavágás nélkül a növény erősen elágazó cserjeként fejlődik.

Tavasszal virágzik, de virágai jelentéktelenek. A megtermékenyítést követően magokat rejtő bőrnemű terméstokok képződnek rajta.

Fény, hőmérséklet, öntözés:

Jól fejlődik félárnyékban, de árnyékos helyen is. A szabadba ültetett növény tökéletesen télálló, a dézsában nevelt példányokat viszont csomagoljuk be. A lakásban nevelt puszpángot télen tartsuk hűvös helyen.

Gondoskodjunk róla, hogy a föld mindig mérsékelten nyirkos legyen. Nyáron többet, télen kevesebbet öntözzük. Az áprilistól szeptemberig tartó növekedési időszakban több alkalommal tegyünk az öntözővízbe egy-egy adag tápoldatot.

 

10 000 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Adatok
Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
5 kg/db
Webáruház készítés