Buddleia davidii 'Pink Delight' - Rózsaszín virágú nyáriorgona

Buddleia davidii 'Pink Delight' - Rózsaszín virágú nyáriorgona

Habitus: 2-3 m magasra növő lombhullató díszcserje, melynek levelei lándzsásak, keskenyek, zöld színűek.

Virág: Virágai nagyon dekoratívak, illatosak, rózsaszínűek. A virágok nagy méretű fürtvirágzatot alkotnak. Júliustól októberig virágzik. Lepke- és méhcsalogató.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, de kisebb árnyékolást, kúszó árnyékot elvisel.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Társítás és elhelyezés a kertben: A nyári orgona fajták ezüstös levélzetű lombhullató díszcserjék, melyek levélzetükkel, valamint illatos, fürtbe tömörülő színes virágzatukkal lehetnek kertünk díszei, melyek vonzóak a rovarok, így lepkék, méhek számára is, ráadásul a hosszú, az első fagyokig tartó virágzás miatt az őszi napokban értékes táplálékforrás a számukra.

A legtöbb fajta 2-3 méteres átlagmagasságot ér el, ahogy a ’Royal Red’ nyáriorgona is, amely kiválóan társítható a legtöbb nyáriorgona fajtával.

A ’Pink Delight’ fajta kiválóan társítható a legtöbb nyáriorgonával, hiszen a több fajta együtt valóban csodás hatást kelt.

Főleg, ha kiegészíti az összeállítást a halvány rózsaszín ’Krasawitsa Moskvy’ orgonafajtával, mely májusi virágzásával szépen összhangban áll a nyáriorgonák később kezdődő nyílásával. Válasszon a ’Pink Delight’ rózsaszínje mellé fehér fajtát (’White Ball’) vagy sötétebb színű fajtákat, mint a ’Black Knight’, ezzel harmonikus hatást érhetünk el.

Ha vidám hangulatú kertrészre vágyik, akkor társítsa a sárga színű ’Sungold’ fajtájú nyáriorgonával. A cserjecsoport elé ültessen évelő dísznövényeket. Kiváló választás a különleges színű ’Tomato Soup’ vagy a fehér ’Alba’ kasvirág fajta. Ha erősíteni szeretné a rózsaszínes-lilás árnyalatot, akkor ültessen méhbalzsamot ('Beauty of Cobham') vagy a Bíboros kerti zsálya 'Purpurascens' fajtája.

1 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Hasonló termékek
Webáruház készítés