Buddleia davidii 'Border Beauty' – Bíborlila Nyáriorgona

Buddleia davidii 'Border Beauty' –  Bíborlila Nyáriorgona

Habitus: Felálló szárú, ezüstös-molyhos levélzetű, lombhullató díszcserje.

Mérete: 115 cm

Virág: Apró, lila színű, illatos virágai fürtökbe tömörülnek, a virágok középrésze narancssárga árnyalatú. A virágzatok a hajtások végén helyezkednek el.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, de kisebb árnyékolást, kúszó árnyékot elvisel.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Társítás és elhelyezés a kertben: A nyári orgona fajták ezüstös levélzetű lombhullató díszcserjék, melyek levélzetükkel, valamint illatos, fürtbe tömörülő színes virágzatukkal lehetnek kertünk díszei, melyek vonzóak a rovarok, így lepkék, méhek számára is, ráadásul a hosszú, az első fagyokig tartó virágzás miatt az őszi napokban értékes táplálékforrás a számukra.

A legtöbb fajta 2-3 méteres átlagmagasságot ér el, azonban a ’Border Beauty’ fajtát 2 méteres kifejlett magasság jellemzi.

A ’Border Beauty’ fajta virágszíne igazán különleges lila árnyalatot hoz a kertbe, melyet még jobban kiemelhetünk, ha az apró virágokból álló virágzatokkal erős kontrasztként nagy virágot nevelő, fehér-rózsaszín virágszínű mocsári hibiszkusz fajtákat telepítünk mellé, így például a ’Carousel Jolly Heart’, valamint az ’Extreme Sparkle’ fajtákat.

Ezen nagyobb termetű növények elé ültessünk bájos megjelenésű, leomló levélzetű ’Little Bunny’ tollborzfüvet és közepes termetű, jellegzetes virágzatú, rózsaszínes-lila ’Beauty of Cobham’ méhbalzsamot, vagy ismertebb nevén ápolkát. A társítás szegélyrégiójába a kompakt habitusú, mézelő növényként sem utolsó ’Sensation Compact White’ fehér ligeti zsályát telepítsük.

Ez az összeállítás különböző virágformákat vonultat fel, melyek árnyalatai egymást jól kiegészítik, így egységes képet mutatnak és mégis izgalmas látványt nyújtanak.

1 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Hasonló termékek
Webáruház készítés