Buddleia davidii 'Black Knight' – Sötétlila virágú nyáriorgona

Buddleia davidii 'Black Knight' – Sötétlila virágú nyáriorgona

Habitus: Felálló szárú, ezüstös-molyhos levélzetű, lombhullató díszcserje.

Mérete: 115 cm

Virág: Sötétlila színű fürtökbe tömörülnek, a virágok középső része élénk piros, a virágzatok a hajtások végén helyezkednek el. Illatos.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, de kisebb árnyékolást, kúszó árnyékot elvisel.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Társítás és elhelyezés a kertben: A nyári orgona fajták ezüstös levélzetű lombhullató díszcserjék, melyek levélzetükkel, valamint illatos, fürtbe tömörülő színes virágzatukkal lehetnek kertünk díszei, melyek vonzóak a rovarok, így lepkék, méhek számára is, ráadásul a hosszú, az első fagyokig tartó virágzás miatt az őszi napokban értékes táplálékforrás a számukra.

A legtöbb fajta 2-3 méteres átlagmagasságot ér el, ahogy a ’Black Knight’ nyáriorgona is, amely kiválóan társítható a legtöbb nyáriorgona fajtával.

A ’Black Knight’ nyári orgona remekül társítható más nyári orgona fajtákkal. Tartsuk szem előtt, hogy a ’Black Knight’ fajta sötét színét remekül kihangsúlyozzák a fehér ('White Profusion',) sárga (’Sungold’) és világoskék ('Flower Power') színek. Ültessük csoportosan őket.

A cserjecsoportban helyet kaphat még a  ’Chaerles Joly’ orgona is, amely különleges lila színével méltó társa lehet a nyáriorgonáknak és gyönyörű májusi virágokat ad a társításnak. Ha más fajokkal szeretnénk társítani, akkor válasszunk élénk színeket. Csoportosan ültetve remekül mutat a ’Black Knight’ fajta előtt a sárga ’Golden Gain’ vagy a vajsárga ’Moonbeam’ fajta és a kokárdavirág ’Kobold’ fajtája.

1 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Hasonló termékek
Webáruház készítés