Agapantus Africanus - Afrikai szerelemvirág

-17%
Agapantus Africanus - Afrikai szerelemvirág
Agapantus Africanus - Afrikai szerelemvirág
Agapantus Africanus - Afrikai szerelemvirág
Agapantus Africanus - Afrikai szerelemvirág

Egyike a legszebb cserepes balkonnövényeinknek, amely gazdag virágzással hálálja meg a megfelelő gondoskodást.

A kékliliomnak is nevezett afrikai szerelemvirág gumós gyöktörzzsel (rizóma) rendelkezik, melyből 25-30 cm hosszú és 2-2,5 cm széles ívelt levelek fejlődnek. Virágzásakor a virágok hengeres száron nőnek, gömb alakban csoportosulva, nem ritkán 25-30 égszínkék tölcséres virágot is hoz egy száron. A virágok június-július hónapban, igen hosszú ideig nyílnak. Emiatt vágott növényként is sokáig díszíti a lakást.

 

Az Afrikai Szerelemvirág gondozása

Az Afrikai Szerelemvirág télen teleltetést kíván, nyáron pedig kitehető a szabadba: verandára, erkélyre, teraszra. A téli hónapokban 4-6 C fokon teleltessük, világos helyen, és ilyenkor csak mérsékelten öntözzük. Januárban kissé melegebb, 15 C fokos helyre állíthatjuk, de még ilyenkor is csak kevéssé öntözzük.

Tavasszal a fiatal növényeket ültessük át (évente), míg az idősebb, nagyobb példányokat csak akkor szükséges, ha nagyon kinőtte a cserepét. Virágzás inkább csak a többéves, nagyobb példányoktól várható! Átültetéskor ügyeljünk arra, hogy a növény gyökere ne sérüljön, mert az könnyen rothadáshoz vezethet. Fontos, hogy átültetéskor tápanyagban gazdag földet válasszunk számára, amelyet némi homokkal keverhetünk. Nyáron folyamatosan tápoldatozzuk, így pótoljuk számára a tápanyagot. Tavasztól őszig bőségesen öntözzük, ám nem szereti, ha a gyökerei vízben állnak, gondoskodjunk vízelvezetésről!

17 cm-es cserépben, kb. 30-40 cm magas növények!

TIPP! Ha a szerelemvirágot túl nagy cserépbe ültetjük, akkor hiába várjuk, nem fog virágot hozni. Cserepe mindig legyen szűk, épp csak akkora, amibe még éppen belefér. Minél szűkebb a cserepe, annál gazdagabban virágzik!

5 990 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 990 Ft
Kezdete: 2022.08.29   A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Adatok
Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
1 kg/db
Webáruház készítés