Áfonya - VACCINIUM CORYMBOSUM

Áfonya - VACCINIUM CORYMBOSUM
Áfonya - VACCINIUM CORYMBOSUM
Áfonya - VACCINIUM CORYMBOSUM
Áfonya - VACCINIUM CORYMBOSUM

Jellemzői: Az áfonyák (Vaccinium) a hanga félék családjába tartozó nemzetség. Közös tulajdonságuk, hogy savas kémhatású talajokon, párásabb környezetben fejlődnek a legszebben. Az áfonya fajták jellemzően öntermékenyek, de másik fajta telepítésével nagyobb termésbiztonság érhető el. A termés magas C-vitamin és béta-karotin tartalma miatt látásjavítóként terjedt el a népi gyógyászatban. 

Betegsége, kártevője gyakorlatilag nincsen, nem kell permetezni.

Van az áfonyának egy speciális igénye: csak a savanyú, 4,0 – 5,0 pH értékű talajokon fejlődik megfelelően. Vegyünk az ültetéshez savanyú litván tőzeget, melynek a ph-ja 3,5-4,0 körüli, ami tökéletesen megfelel az áfonya igényeinek. Ne keverjünk hozzá semmiféle földet, csak tisztán ebbe tegyük. Ültessük nagyméretű,lapos edénybe, az áfonya sekélyen gyökeresedik. Fenyőkéreggel takarjuk, ami megvédi a kiszáradástól, savanyítja is a talajt, és lassú bomlásával tápanyagot is szolgáltat.
Szereti a vizet, lehetőleg esővízzel locsoljuk, ha van. A túlöntözésre azonban vigyázzunk, könnyen kirohadhat.

Szereti a sok napfényt, és a tápdús talajt. A hazai klíma egyébként megfelel az áfonyának, a téli fagyok nem ártanak a növénynek, -30°C-ig télálló. Nem kell bevinni teleltetni, bátran kint hagyhatjuk a szabadban.

2 500 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Hasonló termékek
Webáruház készítés