TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tanúsítvány

SSL Certificate

Üdvözlünk webáruházunkban!

Jó , hogy itt vagy! Kellemes böngészést kívánunk! 

Kiemelt ajánlataink

Ismerjük meg közelebbről ezt a különleges gyümölcsöt
Kumqat - Kumkvat
Neve kínaiul arany narancsot jelent.
A kumkvat lassú növekedésű, elágazó, kompakt megjelenésű, hazájában 4-5 méter magasra növő, lomblevelű örökzöld. Hazánkban maximum 1,5 m-es növényt tudunk belőle nevelni cserépben. A levelek sötétzöldek, felszínük fényes, fonákuk világosabb. Illatuk aromás.
A kumkvat illóolajokban gazdag, megtalálható benne például limonén, alf-pinén, monoterpének. Ízre hasonlít a narancsra: egyszerre savanyú és édes. Egészséges, értékes anyagokat tartalmaz. Fontos a rosttartalma, kálium, kálcium, C-vitamin, A-vitamin forrás. Rosttartalma miatt emésztésserkentő, cukorbetegség ellenes. C-vitamin tartalmának köszönhetően remek antioxidáns. Diétázóknak ajánlott.
Magja és vékony, aranysárga héja is fogyasztható az apró gyümölcsnek!! A nyáron, vagy ősszel érő kis gyümölcsök akkor szüretelhetők, ha intenzív narancs színük lesz és könnyen leszedhetők.
A kumkvatot viszonylag könnyen tudjuk a mi klímánkon is nevelni. Tavasztól őszig a növény világos, napos és meleg helyen érzi jól magát, akár a lakásban, akár a kertben.
A kumkvat kevésbé fagyérzékeny, mint más citrusfélék, egy kicsit tovább maradhat a szabadban. Napos, védett helyen akár -5 °C-ig elviseli a hideget. Minél tovább tud kinn maradni, annál jobb. Teleltetéshez lehetőleg világos és hűvös helyre vigyük be, 5 és 10 °C közé. Keveset locsoljuk, ne tápoldatozzuk.